• Вакцини

Паника во Австрија: Лекари вакцинирале со погрешни дози вакцини против ковид

Неправилна етикета на картон во Австрија предизвика збунетост кај лекарите, поради што беа дадени погрешни дози на вакцини против коронавирусот. Во пакетот вакцини на Фајзер пишувало дека се вакцини прилагодени на новиот сој BA.4 и BA.5, но се дози за стариот сој BA.1, јави јавниот сервис ОРФ. Колку такви дози биле инјектирани засега е најасно. …

Паника во Австрија: Лекари вакцинирале со погрешни дози вакцини против ковид Read More »