„Меѓаши“ бара невакцинираните деца да се школуваат дома

Првата детска амбасада во светот „Меѓаши“ во врска со последните настани во врска со уписите и почетокот на тековната учебна година, преку соопштение изразува загриженост поради фактот што има деца кои би требало да бидат прво одделение, а сè уште се надвор од образовниот систем поради непримени вакцини согласно календарот за имунизација. Од друга страна …

„Меѓаши“ бара невакцинираните деца да се школуваат дома Read More »