• тест

Утре состанок на Комисијата за заразни болести: Ќе се бара карантин или ПЦР и сертификат на граница?

Комисијата за заразни болести утре на состанок ќе разговара дали поради ширењето на делта-видот на коронавирусот ќе се воведат некакви рестрикции, а неофицијално во опција е одлука за карантин, негативен ПЦР или да се покаже сертификат за вакцинација кај патниците кои се враќаат од ризичните земји. Засега Македонија само за патниците од Индија има условен влез …

Утре состанок на Комисијата за заразни болести: Ќе се бара карантин или ПЦР и сертификат на граница? Read More »