Барадар: Не сум мртов, нема расправии меѓу талибанските лидери

Шефот на политичката канцеларија на талибанското движење и вицепремиер на привремената влада во Авганистан, Мула Абдул Гани Барадар, ги отфрли извештаите за несогласувања меѓу талибанските лидери. „Не сум мртов и нема кавги меѓу водачите на Исламскиот емират на Авганистан. Имаме таква почит меѓу себе што ретко кое семејство може да се пофали со тоа. Ги …

Барадар: Не сум мртов, нема расправии меѓу талибанските лидери Read More »