• Свинска чума

По африканската свинска чума, Кина забрзано гради фарми – облакодери

Кина – најголемиот светски потрошувач на свинско месо – објави пред три години дека ќе изгради фарми низ целата земја за околу 200 милиони свињи за да го врати производството откако беше уништена од епидемијата на свинска чума. Како ќе го спроведе ова е полесно да се погоди. Неодамна беше објавено дека најголемата фарма за …

По африканската свинска чума, Кина забрзано гради фарми – облакодери Read More »