• свежината

Како правилно да го замрзнете лебот за да го зачувате квалитетот и свежината?

Многу луѓе ги замрзнуваат остатоците од леб за подоцна да можат да ги искористат. Експертите за храна ја одобруваат оваа постапка, но предупредуваат дека замрзнувањето мора да се направи на правилен начин бидејќи само така ќе ја задржите свежината и квалитетот. Дали да го исечете лебот или не? Пред да го ставите лебот во замрзнувач, …

Како правилно да го замрзнете лебот за да го зачувате квалитетот и свежината? Read More »