• свети климент

Русите ни го честитаа денот на Свети Климент, Бугарите им се налутија

„За жал, имаме уште една руска провокација, која има за цел да забие клин меѓу Бугарија и РС Македонија и да ја искриви вистината до крајно невозможен степен“, изјави за БГнес професор Пламен Павлов, еден од најголемите познавачи на бугарската и балканската средновековна историја, реагирајќи на честитката на амбасадата на Руската Федерација во Скопје по …

Русите ни го честитаа денот на Свети Климент, Бугарите им се налутија Read More »