• Соња Христовска Угриновска

Клатат златна врата, јадат мрсна плата

Се тресеше гората, ама ни глувче не се роди и карванот замина, а само кучињата останаа да лаат. Ова е епилогот на најбесрамното покачување на функционерските плати, откако со претставка до Уставниот суд, на 21 март беше укината замрзнатата основица, па тие пораснаа за фантастични 78 отсто. Актот почна со наводна изненаденост на функционерите од …

Клатат златна врата, јадат мрсна плата Read More »