• соларна централа

Португалија ја завршува изградбата на најголемата пловечка соларна централа во Европа

Португалската компанија за електрична енергија ЕДП денеска објави дека ја завршува инсталацијата на најголемата пловечка фотоволтаична флота во Европа, што ќе и овозможи на Португалија да ја забрза својата транзиција кон обновливи извори на енергија од јули. Двата влеча поставија 12.000 соларни панели со површина од четири фудбалски игралишта и инсталирана моќност од пет мегавати …

Португалија ја завршува изградбата на најголемата пловечка соларна централа во Европа Read More »