Tag : скулптор

Вести Култура

Скулпторот Саздовски ја претставува Македонија во проектот „100 земји, 100 маски“: Уметниците секогаш наоѓаат инспирација, дури и во состојба на криза

Слободен печат
Професионалните скулптори носат маски кога творат за да се заштитат од прашината создадена од нивната работа. Во оваа пандемиска криза, нивната маска ја симболизира нивната...
Културен печат

Излезе „Културен печат“ број 31 во весникот „Слободен печат“

Тони Димков
КУЛТУРЕН ПЕЧАТ број 31, во печатеното издание на „Слободен печат“ (16-17.5.2020), го отвораме со фотографии од неколку маалски концерти од проектот „Култура во време на...
Културен печат

Андреј Митевски: Каменот не дозволува премислување и несигурност

Тони Димков
Цела галерија новосоздадени скулптури создадени од камен може да се најде на фејсбук-профилот на Андреј Митевски. На дел од фотографиите е нагласено „работа во прогрес“,...