Пропагандата „Сите се исти“

Сте го слушнале вицот „Се тече, сѐ се менува, рекол Panta Rei“? А сигурно сте го чуле и пропагандниот рефрен „Све је исто, само њега нема“. Е, сега, исто е или не е исто нашево Скопје, особено откако го „снема“ осудениот автор на „Скопје 2014“?   Дали се исти изборите и слободата во Скопје?   …

Пропагандата „Сите се исти“ Read More »