• Шри Ланка

ФОТO+ВИДЕО | Најголемиот син сафир најден во Шри Ланка го восхити светот!

Властите во Шри Ланка го претставија како што и самите рекоа „Најголемиот природен сафир на светот“. Овој сафир е пронајден пред три месеци во јама за ископување драгоцени камења и тежи импозантни 310 килограми. Неговиот „сјај“ веќе го обиколи светот. Во моментов е изложен во куќата на еден од сопствениците на јамата. Локалните професионалци кои …

ФОТO+ВИДЕО | Најголемиот син сафир најден во Шри Ланка го восхити светот! Read More »