• шарл мишел

Мишел: Нападот врз де Врис е напад врз нашите вредности

Претседателот на Европскиот совет, Шарл Мишел го осуди нападот врз холандскиот новинар Питер Р. де Врис, кој се бори за живот по обидот за негово убиство во центарот на Амстердам. „Тоа е злосторство против новинарството и напад врз нашите вредности на демократијата и владеењето на правото. Ние ќе продолжиме безмилосно да ја браниме слободата на …

Мишел: Нападот врз де Врис е напад врз нашите вредности Read More »