• шара

Тетово под Шара со два водовода и во период на дождови нема вода

Веќе трет ден неколку тетовски населби се соочуваат со недостиг од вода за пиење. Проблемот е поголем кај високатниците кои немаат хидрофор, но и во стариот дел на градот. Граѓаните се чудат како и со два водоводи, но и во време на обилни врнежи од дожд, градот под Шара нема вода. „ Не е драстично …

Тетово под Шара со два водовода и во период на дождови нема вода Read More »