Tag : Шахпаска

Вести Македонија Слајдер

Шахпаска: Само пет деца од градинките во моментов се позитивни на Ковид-19

Министерката за труд и социјална политика, Јагода Шахпаска денеска информираше дека опаѓа бројот на новозаразени вработени во градинките. Во моментов има само пет деца позитивни...
Вести Македонија

Шахпаска со директорите на градинките: Ако ги почитуваме мерките, градинките се безбедни

Слободен печат
Министерката за труд и социјална политика Јагода Шахпаска денеска оствари средба со директорите на детските градинки со кои разговараше за предизвиците со кои се соочуваат...
Вести Македонија

Шахпаска: Заложбите за поголема инклузија на лицата со попреченост се преточуваат во конкретни проекти и програми

Слободен печат
Министерката за труд и социјална политика Јагода Шахпаска денеска се сретна со претставниците од Здружението за промоција и развој на инклузивно општество „Инклузива” од Куманово...
Вести Македонија

Шахпаска: Законот за спречување насилство ќе овозможи интегриран одговор во справувањето со насилство врз жената и семејното насилство

Слободен печат
Министерката Шахпаска, на денешната седница на Комисијата за Европски прашања во Собранието на Република Северна Македонија, ја истакна потребата од носење на Предлог законот за...
Вести Македонија

Шахпаска: Не 16  туку 365 дена да работиме на прашањето на насилството, родово-базираното и семејното насилство

Слободен печат
Во организација на Министерството за труд и социјална политика, а по повод одбележување на Меѓународниот ден за борба против насилство врз жените – 25 ноември...
Вести Економија

ВИДЕО | Шахпаска: Зачувување на секое работно место, поддршка и олеснет пристап до гарантирана минимална помош за најранливите

Слободен печат
Вкупниот буџет на Министерството за труд и социјална политика за наредната 2021 година е проектиран на 53.183.958 илјади денари. Буџетот за наредната година е проектиран...
Вести Македонија Слајдер

ВИДЕО | Шахпаска: Законот за прогласување на недела за неработен ден е драфт верзија, очекуваме повратна информација од министерствата

Слободен печат
Министерката за труд и социјална политика, Јагода Шахпаска одржа прес-конфереција во Владата, каде истакна информации за новиот Закон за прогласување на недела како неработен ден....
Вести Македонија

ВО ЖИВО: Прес-конференција на министерката за труд и социјална политика, Јагода Шахпаска

Слободен печат
Прес-конференција на министерката за труд и социјална политика, Јагода Шахпаска....
Вести Македонија

ВИДЕО | Шахпаска: Лицата со попреченост да бидат вклучени во општествениот живот на еднакви основи со останатите граѓани

Слободен печат
Министерката за труд и социјална политика, Јагода Шахпаска денеска се сретна со претставниците на Полио Плус –движење против хендикеп . На средбата соговорниците разговараа за...
Вести Ви Препорачуваме Македонија

ВИДЕО | Шахпаска: Првите 30 дена исплатата на ковид- боледувањето е на товар на работодавецот, а потоа на Фондот

Слободен печат
За боледување поради ковид-19 вработените и во јавниот и во приватниот сектор ќе добиваат 70 проценти од платата за отсуство до седум дена, 80 проценти...
MacedonianAlbanian