Tag : сертификати

Вести Економија

Се продолжуваат сертификатите на возачите во меѓународниот патен сообраќај и за превоз на опасни материи

Слободен печат
 Со уредби со законска сила се продолжени роковите на важење на сертифкатите на возачите во меѓународниот патен сообраќај и на возачите кои вршат превоз на...
Вести Економија

Се продолжува важноста на сертификатите на професионалните возачи

Слободен печат
Се зголемува дневното време на управување со возило на мобилните работници во патниот сообраќај од 9 на 11 часа додека трае вонредната состојба, а дополнително...
Вести Економија

Да се подобри соработката меѓу домашните добавувачи и странските директни инвеститори

Слободен печат
На македонските мали и средни компании им недостасуваат соодветни сертификати, квалитет, опрема и технологија за поуспешно да се вклучат во синџирот на добавувачи на директните...