• сексуалност

Унгарија забранува ЛГБТ содржини во училиштата

Унгарската владеачка партија предлага закон каде ќе се забрани секаква содржина поврзана со ЛГБТ заедниците, која според нив ги тера младите во училиштата на промена на нивниот пол или сексуалност, пренесува Би-Би-Си. Владејачката партија Фидез на чело со Виктор Орбан, која се соочува со избори во 2022 година, промовира силна христијанско-конзервативна агенда, која според критичарите …

Унгарија забранува ЛГБТ содржини во училиштата Read More »