• роман

ВИДЕО ИНТЕРВЈУ | Максим Ристески: „Пештера“ е психолошки роман со детективски елементи

Во рецензијата од Владимир Мартиновски за објавениот роман „Пештера“ се поставува дилемата дали жанрот во кое е пишано делото е психолошки трилер или класична детективска приказна. Самиот автор Максим Ристески, при неговото гостување на Утрински печат, смета дека романот е психолошки, но на моменти и детективски. – Во право е Владимир Мартиновски, бидејќи се работи …

ВИДЕО ИНТЕРВЈУ | Максим Ристески: „Пештера“ е психолошки роман со детективски елементи Read More »