• Рисима Рисимкин

„Скопје танцов театар“ со претстави од Рисимкин и Данчевска го слави роденденот на „Танц фест Скопје“

Вечерва, 13 април, на сцената на Македонскиот народен театар, со почеток во 20 часот, ќе се одбележи роденденот на „Танц фест Скопје“, кој полни 18 години. Во програмата на настанот во кореографијата „Котел“ на Рисима Рисимкин ќе настапат младите танчери Сара Димовска, Јоана Благадуша, Андреј Димоски, Клара Цветковска, Емилија Милак, Викторија Коцева, Стефани Шааршмит, кои …

„Скопје танцов театар“ со претстави од Рисимкин и Данчевска го слави роденденот на „Танц фест Скопје“ Read More »