Tag : репертоар

Вести Култура

Претставите на Театар за деца и младинци ќе се прикажуваат на МРТВ

Слободен печат
Театар за деца и младинци информира дека во соработка со МРТВ , секоја недела од 12 часот  ќе се прикажува дел од претставите репертоарот на...
Вести Култура

Драмски театар поради коронавирусот ќе продолжи со прекин на репертоарот до 13 март

Слободен печат
По препорака на Владата на Република Северна Македонија поради коронавирусот, НУ Драмски театар Скопје ќе продолжи со прекинот на репертоарот до 13 март годинава. Купените...
Вести Култура

„Експеримент“ на репертоар во МКЦ

Слободен печат
Главна инспирација за претставата е книгата “The Lucifer Effect” на социјалниот психолог Филип Зимбардо, кој во своето дело ги анализира начините и методите преку кои...