• раде

„Раде Кончар” ќе дели дивиденда за 2019 година

Компанијата за производство на електрични компоненти и опрема „Раде Кончар – Апаратна техника” од Скопје соопшти дека нејзините акционери донеле одлука за исплата на дивиденда за 2019 година во износ од 110 денари по акција. Како што информира компанијата, за таа цел ќе бидат издвоени 22,7 милиони денари од профитот на „Раде Кончар” за минатата …

„Раде Кончар” ќе дели дивиденда за 2019 година Read More »