• работна недела

Шпанија започна со масовно тестирање за покуса работна недела

Шпанската влада започна нов проект со кој ќе се тестира намалувањето на работната недела на четири дена кај малите и средни претпријатија во следните две години. Според Ројтерс, Министерството за индустрија на Шпанија соопшти дека за овие цели ќе бидат обезбедени 10 милиони евра на компаниите. „Државата е подготвена да ги надомести компаниите за дополнителни …

Шпанија започна со масовно тестирање за покуса работна недела Read More »