• провоцира

Бенкси повторно провоцира: На ѕид од затвор нацрта затвореник во бегство

Познатиот уметник Бенкси повторно се најде во центарот на вниманието. Овој пат, тој „ординирал“ во англискиот град Рединг, каде во текот на ноќта дошол до поранешниот локален затвор и го украсил неговиот ѕид. И тоа на провокативен начин. Имено, Бенкси нацртал затвореник како бега од истиот тој затвор. Дека тој е автор на ова дело, уметникот потврди на својот инстаграм-профил, каде објави кратко …

Бенкси повторно провоцира: На ѕид од затвор нацрта затвореник во бегство Read More »