Романија со протесна нота до Австрија за блокадата во однос на приемот во Шенген

Шефот на романската дипломатија, Богдан Ауреска, ја повика австриската амбасадорка во Букурешт, Аделхајде Фоли, за да и врачи протестна нота „поради неправедниот и непријателски однос на Австрија” во однос на приемот на Романија во Шенген. Од Министерството посочија дека ваквиот гест на Австрија ќе има последици за билатералните односи. Протест имаше и поради неодамнешните изјави …

Романија со протесна нота до Австрија за блокадата во однос на приемот во Шенген Read More »