Tag : правници

Вести Македонија Слајдер

Стапи во сила новиот Закон за правосудниот испит

МИА
Со новиот Закон за правосудниот испит што почна да се применува од 1 јануари годинава се уредуваат условите и постапката за полагање на правосудниот испит....
Вести Ви Препорачуваме Македонија

ПРАВНИЦИТЕ СОГЛАСНИ: Членот од Кривичниот законик кој ги гони сите криминалци не смее да се чепка

Горан Наумовски
Уставниот суд на Македонија денеска на колегиум дискутира по иницијативата за оценување на уставноста поднесена од адвокатот Еленко Миланов за членот 353, став 5 од...
Вести Ви Препорачуваме Македонија

Политичарите решени да ги покорат СЈО и ОЈО

Европската иднина и датумот за почеток на преговорите за Македонија ќе бидат забетонирани на неодредено време, доколку во Скопје за брзо време не се најде...