ФОТО | Шекеринска од Лисабон: Ги направивме првите чекори кон интензивна одбранбена соработка со Португалија

Министерката за одбрана, Радмила Шекеринска, денеска од Лисабон каде престојува во прва официјална посета на наш министер за одбрана на Португалија во изминатите 30 години, порача дека бројните успешни средби на министерско и армиско ниво, отворија пат кон одбранбени односи и поголема политичка соработка помеѓу двете земји. – Португалија беше една од земјите членки на …

ФОТО | Шекеринска од Лисабон: Ги направивме првите чекори кон интензивна одбранбена соработка со Португалија Read More »