Tag : полова дискриминација

Спорт Фудбал

Репрезентативки на САД ја тужат сопствената Федерација

Слободен печат
Женската фудбалска репрезентација на САД поднесе тужба против сопствената Федерација поради дискриминација и голема разлика во примањата во однос на мажите. Адвокатот Џефри Кеслер кој...
Вести Економија Жена Магазин

Платите во Македонија – Шовинистички (ВИДЕО)

Слободен печат
Жените работат главно на пониско платените и високо трудоинтензивни работни позиции во Македонија, во текстилната индустрија, во образованието, во здравството. Мажите, пак, работат на повисоки...