Tag : Петре М. Андреевски

Култура

Објавени ексклузивни изданија од Петре М. Андреевски илустрирани од неговата внука Воскресија Андреевска

Слободен печат
Во рамки на едицијата „Македонски книжевни класици“ се десет книги со прозни и поетски дела на великанот на македонската книжевност, со цртежи кои за оваа...
Културен печат

КНИЖЕВНА КЛАСИКА: „Небеска Тимјановна“ од Петре М. Андреевски

Тони Димков
Издавачкиот центар „Три“ го објави познатиот роман „Небеска Тимјановна“ на еден од најзначајните и најдаровити македонски поети и раскажувачи Петре М. Андреевски (1934-2006). Романот се...