• Париз и Лондон

Берлин, Париз и Лондон го осудија забрзаното збогатување на ураниум во Иран

Берлин, Париз и Лондон денеска го осудија забрзаното збогатување на ураниум на 60 проценти во Иран и повикаа на продолжување на „преговорите без одлагање“ со Техеран. „Ние, владите на Германија, Франција и Обединетото Кралство, големо загрижување ги примаме најновите извештаи од Меѓународната агенција за атомска енергија (МААЕ) кои потврдуваат дека Иран за првпат произведе метал …

Берлин, Париз и Лондон го осудија забрзаното збогатување на ураниум во Иран Read More »