15 C
Скопје

Tag : озонска обвивка

Магазин Магазин слајдер Технологија

Озонската дупка над Антарктикот го достигнува максимумот, најголема е и најдлабока во последните 15 години

Слободен печат
Научниците од „Коперникус“, службата за мониторинг на атмосферата предупредуваат дека озонската дупка над Антарктикот го достигнала својот максимум. Велат дека е најголема и има најдлабоко...