• откупувачи

Тутунарите утре на нова средба со министерот: Да се зголеми динамиката на откуп, да се продолжи рокот и пунктовите да бидат отворени и во сабота

Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Арјанит Хоџа утре во Скопје ќе одржи средба со Иницијативниот одбор на незадоволните тутунари, Сојузот на здруженијата на тутунопроизводители и претставници на откупните компании. Од Сојузот денеска ги повторија барањата – зголемена динамика на откупот и реална проценка. Но, додаваат и дека бараат пунктовите да бидат отворени и во …

Тутунарите утре на нова средба со министерот: Да се зголеми динамиката на откуп, да се продолжи рокот и пунктовите да бидат отворени и во сабота Read More »