6.8 C
Скопје

Tag : отчетност

Вести Македонија

Садики и Сејдиу велат дека општините Студеничани и Желино се отчетни и транспарентни

Дестан Јонузи
Азем Садики, градоначалник на скопската Општина Студеничани, вели дека администрацијата на оваа општина е максимално посветена со сите свои капацитети да биде во служба на...
Вести Македонија

Влада: Иницирана поголема транспарентност и отчетност на државните органи и ЈП во државна сопственост

Слободен печат
Владата прави конкретни чекори кон поголема транспарентност и отчетност на органите на управување на централно и на локално ниво, за граѓаните да бидат што е...
Вести Македонија

ТИ-М: Транспарентност и отчетност во постапките на Владата и надлежните институции

Слободен печат
Во услови на светска пандемија предизвикана од вирусот Корона 19, Транспаренси Интернешнел Македонија (ТИ-М) со внимание ги следи сите дејствија и активности што во услови...
Вести Економија

Ангеловска: Граѓаните заслужуваат отчетност, а не политички манипулации

Слободен печат
Министерството за финансии го продолжува процесот на отворање на јавните финансии пред граѓаните. Во завршна фаза е новиот портал за јавен долг со кој граѓаните...