• ослободување на Скопје

Одбележан Денот на ослободување на Скопје

По повод 77 години од победата на борците од партизанските единици над фашистичкиот окупатор, членови на Сојузот на борци и градските власти положија свежо цвеќе на гробиштата во Бутел и гробот на генерал Михајло Апостолски, како и пред споменикот на ослободителите пред зградата на Владата. -Во антифашистичката војна, Скопје има голема историска победа, рече претседателот …

Одбележан Денот на ослободување на Скопје Read More »