Салах, Хакими и Осимен кандидати за африкански фудбалер на годината

Фудбалерите Мохамед Салах, Ашраф Хакими и Виктор Осимен се номинирани во изборот за најдобар африкански фудбалер во годината. Како што соопшти Афричката фудбалска конфедерација, најдобриот играч ќе биде прогласен на церемонијата во Маркеш на 11. декември. Во игра се Мохамед Салаход Ливерпул, Хакимиод ПСЖ и Осимен од Наполи. Ако нешто значи пред изборот, Осимен и Салах беа најдобро пласирани …

Салах, Хакими и Осимен кандидати за африкански фудбалер на годината Read More »