• олимпија

Запален олимпискиот оган за Зимските олимписки игри во Пекинг, церемонијата не помина без проблеми

Олимпискиот оган за Зимските олимписки игри во Пекинг кои ќе се одржат од 4 до 20 февруари 2022 година, денеска е запален во древната Олимпија, место од каде традиционално го започнува патот кон градот домаќин. Олимпискиот оган е запален нешто по 12 часот по локално време и тоа на традиционален начин во Олимпија. За прв …

Запален олимпискиот оган за Зимските олимписки игри во Пекинг, церемонијата не помина без проблеми Read More »