• охридска архиепископија

СПЦ на 15 мај веројатно ќе го прекине расколот со Охридската архиепископија, пишува „Блиц“

За одлуката на Вселенската патријаршија, која ја призна Македонската православна црква како „Охридска архиепископија“, ќе се расправа на Собророт на Српската православна црква (СПЦ), кој почнува на 15 мај, а има индиции дека владиците ќе одобрат таа повеќе да не се третира како расколничкa и да биде примена во канонско единство, пишува српски „Блиц“. Дали …

СПЦ на 15 мај веројатно ќе го прекине расколот со Охридската архиепископија, пишува „Блиц“ Read More »