Почина Вирџил Абло, уметничкиот директор на „Louis Vuitton“ и основачот на „Off-White“

Почина уметничкиот директор на „Louis Vuitton“ и основач и извршен директор на модната куќа „Off-White“, Вирџил Абло. Тој имаше само 41 година. Според изјавата објавена на неговата страница на Инстаграм, причината за смртта на Аблох била „ретка, агресивна форма на рак“, нешто со што тој приватно се борел две години. „Ние сме уништени што ја …

Почина Вирџил Абло, уметничкиот директор на „Louis Vuitton“ и основачот на „Off-White“ Read More »