• обврзница

„Блумберг“: Грција издава обврзници со рок на доспевање од 30 години

Грција, за првпат од 2008 година, издава обврзница со најдолг рок на доспевање, заокружувајќи го целосното враќање на земјата на меѓународните пазари на долг, пренесува „Блумберг“. – Владата продава 30-годишни обврзници преку банки, што може да биде можност за инвеститорите да соберат приноси што најверојатно ќе бидат највисоки во еврозоната, пишува „Блумберг“, додавајќи дека Грција …

„Блумберг“: Грција издава обврзници со рок на доспевање од 30 години Read More »