• никола младенов

Апостолов: Кај нас најголемиот проблем околу истражувачкото новинарство се парите

Новинарската награда „Никола Младенов“ која во изминативе години ја доделува Македонскиот институт за медиуми за истражувачки стории годинава му припадна на новинарот Владо Апостолов за сторијата „Жив и надграден: Лукративниот бизнис-клуб околу РЕК Битола“. Сторијата е објавена на интернет-страницата „Призма“и открива како се злоупотребува системот на јавни набавки за внесување фирми блиски на власта во …

Апостолов: Кај нас најголемиот проблем околу истражувачкото новинарство се парите Read More »