Tag : нигериска мафија

Вести Свет Слајдер

Некогашниот италијански рај стана упориште на нигериската мафија

Слободен печат
Некогашниот туристички рај, Кастел Волтурно, помеѓу Рим и Неапол стана центар на нигериската мафија во Италија и Европа. Властите дигнаа раце од тоа место, кое...
Вести Свет

„ЦРНАТА СЕКИРА“ СЕЕ СТРАВ НИЗ ЕВРОПА: Банда од Нигерија која тргува со луѓе, оружје и дрога ги плаши жртвите со ритуали и магии

Слободен печат
Откако нивното делување значително се прошири на територијата на Италија, озлогласената нигериска банда „Black axe“ (Црна секира) која е позната дека ги плаши луѓето со...