• навреда

Владата го избриша „негативното мислење“ од предлог-измените во Законот за навреда и клевета

Владата денеска донесе заклучок да го повлече Предлог-законот за изменување и дополнување на Законот за граѓанска одговорност за навреда и клевета од собраниската постапка и на усвојување пред пратениците да го достави новиот текст на предлог-законот во кој во членот 6 е избришана формулацијата „негативно мислење”. Потегот доаѓа по жестоките реакции во јавноста и стравувањата …

Владата го избриша „негативното мислење“ од предлог-измените во Законот за навреда и клевета Read More »