• наталитет

Се намалува стапката на наталитет во Италија

Стапката на наталитет во Италија продолжи да се намалува и во изминатата година, кога се регистрирани 379.000 раѓања, или 6,4 на 1.000 луѓе, покажуваат прелиминарните податоци објавени денеска од Националниот институт за статистика на Италија (ИСТАТ), цитиран од италијанската новинска агенција АНСА. Во апсолутна смисла, ова е за 14.000 раѓања помалку од 2022 година, или …

Се намалува стапката на наталитет во Италија Read More »