• најголемото

Откриени остатоци од најголемото животно кое некогаш одело по Земјата

Остатоци од најголемото животно кое некогаш одело по планетата Земја, откриени се во Аргентина, тврдат научниците од таа држава. Станува збор за непознат вид гигантски диносаурус, кој тежел над 69 тони. Остатоците од долговратестиот диносаурус се стари над 98 милиони години, процениле научниците. Првите делови од коските откриени се пред осум години, а ископувањата сè …

Откриени остатоци од најголемото животно кое некогаш одело по Земјата Read More »