• надзор

Тендер од провинцијата Хенан открива: Новинарите и студентите во Кина под уште поостар надзор од Големиот брат

Најголемите кинески провинции веќе нарачале нови систем за набљудување, со кои полесно и поефикасно може да следат сомнителни лица, особено новинари и странски студенти, објави агенцијата Ројтерс, врз основа на тендерска документација до која имале пристап. Провинциските власти во Хенан на 29 јули објавиле конкурс во кој се бара новиот систем за набљудување да има …

Тендер од провинцијата Хенан открива: Новинарите и студентите во Кина под уште поостар надзор од Големиот брат Read More »