• Набљудувачи

Двојните избори ги следат околу 2.000 домашни и странски набљудувачи и новинари

За вториот круг од претседателските избори и парламентарните избори акредитирани се вкупно 1.999 набљудувачи, преведувачи и странски новинари. Најмногу акредитирани се домашни набљудувачи – 1.078. Изборите ќе ги следат и 770 странски набљудувачи за чии потреби се ангажирани и 85 преведувачи. За известување од изборите, според податоците на Државната изборна комисија, акредитирани се 66 странски …

Двојните избори ги следат околу 2.000 домашни и странски набљудувачи и новинари Read More »