Индискиот сој се шири брзо: Откриен е во 74 земји, а во есен би можел да ги погоди невакцинираните

Таканаречената делта варијанта на ковид е откриена во дури 74 земји, што предизвика стравувања дека ќе стане доминантен вид ширум светот, додека вирусот продолжува да се шири. Високо заразната варијанта на коронавирусот за прв пат е откриена во Индија и досега, според Светската здравствена организација, тој е пронајден и во Кина, САД и Велика Британија. …

Индискиот сој се шири брзо: Откриен е во 74 земји, а во есен би можел да ги погоди невакцинираните Read More »