• МТСП

МТСП: Да се најде решение за поединечен колективен договор на УКИМ и да се зголемат платите на 3.200 вработени

Министерот за труд и социјална политика, Ѓоко Велковски денеска се сретна со ректорот на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“, Биљана Ангелова и со претставници од Сојузот на синдикати на УКИМ. Како што соопштија од МТСП, Велковски ги повикал Министерството за образование и наука и Министерството за финансии да изнајдат брзо решние за признавање на поединечниот …

МТСП: Да се најде решение за поединечен колективен договор на УКИМ и да се зголемат платите на 3.200 вработени Read More »