• монтана

Пожарот во Монтана предизвика евакуација и затворање на патишта

Пожарот што синоќа избувна во западна Монтана се прошири на 2000 хектари и ги принуди властите да го евакуираат населението и да ги затворат патиштата. Според локалните медиуми, пожарот избувнал синоќа во близина на градот Елмо во близина на езерото Флетед. Еден од началниците на локалната противпожарна единица наредил евакуација на околу 30 куќи во …

Пожарот во Монтана предизвика евакуација и затворање на патишта Read More »