• МИОА

ВИДЕО | Шаќири: Дигитализацијата не води кон отпушање во јавната администрација, а ќе ја спречи и корупцијата

Дигитализацијата на услугите во јавниот сектор и целокупната дигитална трансформација на државните служби која се спроведува неколку години наназад нема да води кон отпуштања на масивната јавна администрација, вели за „Слободен печат“ министерот за информатичко општество и администрација Јетон Шаќири. Преминувањето на голем број услуги кои граѓаните претходно ги добиваа преку шалтерите од службите во …

ВИДЕО | Шаќири: Дигитализацијата не води кон отпушање во јавната администрација, а ќе ја спречи и корупцијата Read More »