• МИЛАН РАДОИЧИЌ

Издадена потерница по Радоичиќ од страна на ИНТЕРПОЛ поради нападот во северно Косово во септември

Меѓународната полициска организација ИНТЕРПОЛ издаде налог за апсење на поранешниот потпретседател на најголемата партија на косовските Срби, Српска листа, Милан Радоичиќ, во врска со вооружениот напад во Бањска во северно Косово на 24 септември годинава. Веста за Радио Слободна Европа ја потврди министерот за заедници и враќање во Владата на Косово, Ненад Рашиќ. Според Рашиќ, …

Издадена потерница по Радоичиќ од страна на ИНТЕРПОЛ поради нападот во северно Косово во септември Read More »